Passa ai contenuti principali

In primo piano

Sorbetto all'Albicocca (senza gelatiera) - Apricot Sorbet (without icecream maker)- Sorbet aux Abricots (sans sorbetière)

'La gente pensa troppo a quel che deve fare  e troppo poco a quel che deve essere' Meister J. Eckhart Il mood del sorbetto alla frutta è ancora attivo: dopo avervi proposto il Sorbetto alle Fragole da farsi senza uso della gelatiera, mi sembrava interessante darvi anche la ricetta con le dovute proporzioni frutta-acqua-zucchero, usando un altro tipo di frutta estiva. Io ho scelto le albicocche, ma se vi piacciono di più le pesche potete riadattare questa ricetta con le pesche, considerando che la pesca è in genere più dolce e più acquosa di un'albicocca, quindi riducete un po' lo zucchero e l'acqua, aumentando la quantità di frutta. La sorpresa che vi ho preparato prima della pausa estiva è quasi pronta, vi aspetto sul blog o sui canali social! :-)

Pizza muffins

Happy Friday! What're you going to do this weekend? If you're in the mood of making some experiments, try this easy recipe! It's perfect for a dinner with friends!



This's the final scene: pizza muffins!
Ok, for preparing these funny pizza-muffins you need: pizza dough (see recipe here ), 1 mozzarella, 2 tomatoes, salt and pepper, anchovies and capers if you like, olive oil and flour.
Cut mozzarella and tomatoes into cubes. Keep the pizza dough and cut round circles with a glass of 5-6 cm diameter, like this:


Place the small doughs into muffin-stamps and decorate with a piece of mozzarella and tomatoe. Add anchovies and capers if you like, or leave only tomatoes and mozzarella. Pleace them in a warm place and let it rest for half-an-hour at least. You'll notice they'll grow up, it's ok!


Cook in pre-heat oven at 200°C for 30 minutes. This's the final result!


Drop a few olive oil drops and decorate with a fresh basil leaf. Good Appetite! And happy w.e.!

Post più popolari