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Biscotti Salati al Parmigiano con Mousse di Mascarpone, Noci e Timo

'Ho dei gusti semplicissimi mi accontento sempre del meglio' Oscar Wilde Me lo avete chiesto in tanto, ho pensato di riportare qui la ricetta, già postata anni fa, così come l'ho presentata Sabato e postata su Facebook. Il biscotto dall'apparenza dolce, è in realtà salato ed è abbinato ad una mousse a base di mascarpone, noci tritate e timo. Lo potete servire come antipasto, come fingerfood ed è perfetto per i brunch.

Berlingozzo

One of the most famous Tuscany cakes, is Berlingozzo. It comes from the tradition of my country and the recipe is very old! We have some notices since the Medieval period, when women generally cooked it during winter, expecially Carnival time!
The recipe is very simple and everybody can try it and be successful! :-)

Ingredients: 


  • white flour 00 400 gr, 
  • sugar 200 gr, 
  • 2 eggs, 
  • 2 egg yolk, 
  • butter 100 gr, 
  • 1 small glass of anice liquor, 
  • 1 lemon, 
  • a bit of salt, 
  • half an envelope of baking powder.


Mix the eggs with sugar and when you see soft and smooth, drop the butter, the liquor, salt, yeast and lemon peel. Drop and mix the flour, as far as you obtain a medley like bread. Then take a part of it and prepare loaf. Bake into oven, at 150° C for half an hour, never open the oven-door.

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