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Sorbetto all'Albicocca (senza gelatiera) - Apricot Sorbet (without icecream maker)- Sorbet aux Abricots (sans sorbetière)

'La gente pensa troppo a quel che deve fare  e troppo poco a quel che deve essere' Meister J. Eckhart Il mood del sorbetto alla frutta è ancora attivo: dopo avervi proposto il Sorbetto alle Fragole da farsi senza uso della gelatiera, mi sembrava interessante darvi anche la ricetta con le dovute proporzioni frutta-acqua-zucchero, usando un altro tipo di frutta estiva. Io ho scelto le albicocche, ma se vi piacciono di più le pesche potete riadattare questa ricetta con le pesche, considerando che la pesca è in genere più dolce e più acquosa di un'albicocca, quindi riducete un po' lo zucchero e l'acqua, aumentando la quantità di frutta. La sorpresa che vi ho preparato prima della pausa estiva è quasi pronta, vi aspetto sul blog o sui canali social! :-)

Tiramisù with fruits


This's one of the most wellknown Italian cake, but... but it's a personal version! :-)
When Summer is close and you have fresh fruits, you can substitute chocolate and coffe with this.
It's a very easy preparation and takes only 20 minutes


Ingredients x 4-6 people:

•4 eggs

•150 gr sugar

•500 gr mascarpone cheese

•300 gr savoy biscuits

•cocoa powder

•fresh fruit (or under syrup)

•2-3 table spoons liquor


Scramble egg yolks and sugar together until thick and frothy, then add all mascarpone cheese and blend smoothly.



Whip the albumens and add to the mixture of yolks.



Dip the savoy biscuits into syroup or fruit juice, cut fruit into small cubes, if you like you can add 2-3 table spoons liquor.



Take a rectangular serving dish or singular cups and line with singular layers.



Mascarpone cream on top, spreading with cocoa powder or amaretti biscuits. Take into fridge for at least 2 hours. You can serve with chocolate biscuits such as the Italian 'Batticuori' by Mulino Bianco.

You can have different version: raspberry, peach, apricots...

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