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Sorbetto all'Albicocca (senza gelatiera) - Apricot Sorbet (without icecream maker)- Sorbet aux Abricots (sans sorbetière)

'La gente pensa troppo a quel che deve fare  e troppo poco a quel che deve essere' Meister J. Eckhart Il mood del sorbetto alla frutta è ancora attivo: dopo avervi proposto il Sorbetto alle Fragole da farsi senza uso della gelatiera, mi sembrava interessante darvi anche la ricetta con le dovute proporzioni frutta-acqua-zucchero, usando un altro tipo di frutta estiva. Io ho scelto le albicocche, ma se vi piacciono di più le pesche potete riadattare questa ricetta con le pesche, considerando che la pesca è in genere più dolce e più acquosa di un'albicocca, quindi riducete un po' lo zucchero e l'acqua, aumentando la quantità di frutta. La sorpresa che vi ho preparato prima della pausa estiva è quasi pronta, vi aspetto sul blog o sui canali social! :-)

Risotto with mushrooms

• 400 gr rice

• 300 gr mushrooms (it'll be better if you use different varieties of mushrooms)

• 1 onion

• 1 clove garlic

• parsley

• about 1 litre of stock or hot water

• grated parmisan cheese

• butter

• olive oil

• salt and pepper.

Slice the onion finely, peel the garlic and cook together in a few spoons of olive oil, with a small piece of butter. Remove garlic, add the mushrooms, which have been rinsedunder running water and sliced, and some finely chopped parsley. Flavour with a little salt and pepper and cook for about 30 minutes, adding some hot stock (or water) if necessary. Add the ricse and cook, adding stock or water at the time it becomes absorbed. Once the rice is cooked, sprinkle with grated parmisan cheese and add a knob of butter, stir well and leave to rest for a minutes. Transfer the risotto to a soup turren and sprinkle with chopped parsley before serving.

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