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Sorbetto all'Albicocca (senza gelatiera) - Apricot Sorbet (without icecream maker)- Sorbet aux Abricots (sans sorbetière)

'La gente pensa troppo a quel che deve fare  e troppo poco a quel che deve essere' Meister J. Eckhart Il mood del sorbetto alla frutta è ancora attivo: dopo avervi proposto il Sorbetto alle Fragole da farsi senza uso della gelatiera, mi sembrava interessante darvi anche la ricetta con le dovute proporzioni frutta-acqua-zucchero, usando un altro tipo di frutta estiva. Io ho scelto le albicocche, ma se vi piacciono di più le pesche potete riadattare questa ricetta con le pesche, considerando che la pesca è in genere più dolce e più acquosa di un'albicocca, quindi riducete un po' lo zucchero e l'acqua, aumentando la quantità di frutta. La sorpresa che vi ho preparato prima della pausa estiva è quasi pronta, vi aspetto sul blog o sui canali social! :-)

Fegatini Patè

You need: chicken liver, onions, butter, sage, salt and olive oil, wine (half a glass), capers, anchovy.

Fegatini patè is famous all over the world, and this recipe is one of my favorites!
It's also my personal version (you'll notice that in other versions of this recipe, anchovies are cooked together with liver or they don't use wine, a.s.o.)
Take a sauce pan and put small butter (1 tablespoon) to let it melt on the fire, then cut the onion and sage, drop them with the butter. While waiting for the onion to be cooked, wash well the chicken liver, the capers (and the anchovy, if you like) and cut them into pieces.
When the onion is cooked (it generally takes 5-10 minutes), drop all the other ingredients, some salt and mix together.
Liver is quite fast in cooking and you'll notice it from the compactness of it. Drop the wine and let it steam. Then, take your blender to mix all together into a very fine sauce; if you think it's to dry, just add a small spoon of olive oil. Serve warm, better if with toasted bread and orange-butter. (see the recipe into 'basic cooking')
I generally use Vinsanto insted of red wine, it gives a special flavor to the patè!

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