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Cenci

ENGLISH VERSION'S FORWARD La recette en Français est vers le bas 'Se pensi alla strada che devi percorrere ti trovi tremendamente a disagio e la vita diventa troppo complicata. Se smetti di pensare e cominci invece a camminare, il tuo fardello si alleggerisce e inizi a intuire il tuo percorso, a scoprire una tua visione' Osho ' Cencio ' in dialetto toscano significa straccio e qui dalle mie parti, i cenci sono dei biscotti fritti, che vengon cucinati durante il periodo del Carnevale. Dolci simili son diffusi in tutta Italia, presentando leggere varianti nella ricetta. Si trovano in versione fritta, ma anche in quella cotta in forno, si trovano nei forni e nelle pasticcerie, e anche sui banchi dei supermercati. Il sapore però che ho nel mio patrimonio e nella memoria delle mie papille gustative è il sapore di quelli che faceva la mia nonna, erano croccanti, poco unti ed avevano un leggero aroma di limone. Non ho la sua ricetta ahimè, ma quella

Fegatini Patè

You need: chicken liver, onions, butter, sage, salt and olive oil, wine (half a glass), capers, anchovy.

Fegatini patè is famous all over the world, and this recipe is one of my favorites!
It's also my personal version (you'll notice that in other versions of this recipe, anchovies are cooked together with liver or they don't use wine, a.s.o.)
Take a sauce pan and put small butter (1 tablespoon) to let it melt on the fire, then cut the onion and sage, drop them with the butter. While waiting for the onion to be cooked, wash well the chicken liver, the capers (and the anchovy, if you like) and cut them into pieces.
When the onion is cooked (it generally takes 5-10 minutes), drop all the other ingredients, some salt and mix together.
Liver is quite fast in cooking and you'll notice it from the compactness of it. Drop the wine and let it steam. Then, take your blender to mix all together into a very fine sauce; if you think it's to dry, just add a small spoon of olive oil. Serve warm, better if with toasted bread and orange-butter. (see the recipe into 'basic cooking')
I generally use Vinsanto insted of red wine, it gives a special flavor to the patè!

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