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Sorbetto all'Albicocca (senza gelatiera) - Apricot Sorbet (without icecream maker)- Sorbet aux Abricots (sans sorbetière)

'La gente pensa troppo a quel che deve fare  e troppo poco a quel che deve essere' Meister J. Eckhart Il mood del sorbetto alla frutta è ancora attivo: dopo avervi proposto il Sorbetto alle Fragole da farsi senza uso della gelatiera, mi sembrava interessante darvi anche la ricetta con le dovute proporzioni frutta-acqua-zucchero, usando un altro tipo di frutta estiva. Io ho scelto le albicocche, ma se vi piacciono di più le pesche potete riadattare questa ricetta con le pesche, considerando che la pesca è in genere più dolce e più acquosa di un'albicocca, quindi riducete un po' lo zucchero e l'acqua, aumentando la quantità di frutta. La sorpresa che vi ho preparato prima della pausa estiva è quasi pronta, vi aspetto sul blog o sui canali social! :-)

Rum Babà

For the dough: 300 gr flour, 10 gr butter, 5 eggs, 1 lemon, 1 cup warm milk, 1 dessertspoon sugar, 25 gr fresh yeast, salt.

Coating: 300 gr sugar, 1 glass rum, apricot jam, 1 lemon.

First of all, let's prepare the babà dough: take the butter and softenit, tehn cut it into pieces. Mix it with the sugar and add the beaten eggs. Gradually add the flour, with a bit of salt, and last of all the grated lemon peel anf the fresh yeast dissolved in warm milk. Mix well, then knead until you have a well-blended, elastic dough which doesn't stick to the sides of the bowl. Cover the bowl with a cloth and leave to rise in a warm place. In the meantime butter the babà moulds, and sprinkle them with flour. After about 1 hour, knead the dough again for a few minutes, then fill the moulds. Cover them with a cloth and leave to rise again until they have doubled in size. Bake in a hot oven for about half an hour. Meanwhile, prepare the dip: melt the sugar over the heat in 5 dl of water with a strip of lemon peel, until you have a smooth syrup. Take it off the heat and add the rum. Coat the babàs in plenty of syrup while they are still hot. Finally heat the apricot jam with a little water and spread over the babàs.

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